Sitter i soffan.

Vaknade för typ en timme sedan.
Satte mig och betalade räkningar med en gång...Så nu ska det vara gjort. Skönt att bli av med.

Igårkväll var jag hemma hos mamma och syrran. Kollade idol och käkade tacos. Sen när Magnus slutat jobbet kom han också förbi.

Idag vet jag inte vad som händer.. Men något ska man väl hitta på.
Ikväll blir det ju att åka till kyrkogården och tända ljus i minneslunden för farfar och även på Magnus farmors grav.
Sen blir det skräckfilm :)

Nu ska jag nog hoppa in i duschen så slipper magnus ha på sig en klädnypa på näsan :) hehe..

Ha en underbar dag i det (änsålänge) härliga vädret!

Puss och kram!
Camilla

Snabbinlägg:

Här är då veckans gravid info.. Påbörjar v.22 idag. :)

BEBISEN:

Nu väger fostret cirka 360 gram och är ungefär 27 centimeter långt från hjässa till häl. Ögonbryn och ögonlock är fullt utvecklade och fingertopparna täcks av naglar.

”Små grytor har stora öron”: Nu kan bebisen höra vad du säger eller sjunger. Vissa studier pekar på att att nyfödda barn suger kraftigare om de lyssnar på en saga de hört ofta i livmodern. Om du vill göra din egen ”vetenskapliga” undersökning, kan du välja en bok du tycker om och läsa den högt. Det är klokt att välja något du inte kommer att tröttna på i brådrasket, eftersom det kan råka på att bli en storfavorit som du får läsa många, många kvällar framöver...

DU:

Du mår förhoppningsvis ganska bra nu. Generellt är detta den behagligaste fasen av graviditeten. Du har ännu inte blivit så stor att det är jobbigt och de vanligaste biverkningarna av att vänta barn, som illamående, tryck på blåsan och trötthet har förmodligen lagt sig. Njut medan det varar. Den tredje trimestern ligger framför dig och kan föra med sig lättare besvär som kommer av att bära en större bebis i magen.


Idag är det inte min Fredag..

Goder morgon!

Helt förjävlig start på dagen har jag haft..

Vaknade inatt strax efter kl 3.. Kände mig Såååå utvilad. Kollade på klockan och bestämde mig ganska fort att det nog ändå var för tidigt att stiga upp. Lyckades somna om efter ett tag..
Vaknade efter en stund igen och tänkte att nu måste ju ändå klockan ringa snart.. Är ju jätte utvilad liksom. Ligger och vrider och vänder mig och bara väntar på klockan.
Tillslut får jag nog och kollar på klockan.
07.03....
WTF!!!! 07.03!!!
Klockan skulle ju ringa vid 6!!!
Upp fort som satan, in på toa, slänger på mig bas-sminket och tänker att ögonen får jag sminka på jobbet, ska ta ut mina örhängen från badrumsskåpet, det ena örhänget flyger iväg.. Hör ett liiitet litet *Plupp*, Kollar i toaletten.. Faan.. ner med handen i toaletten och fiskar upp den igen, slänger dom i ren frustration in i skåpet igen, rusar in i garderoben och slänger på mig kläder, springer in i köket och fixar några mackor slänger ner dom i en påse tillsammans med mascaran och eye-linern, borstar tänderna alldeles för hårt, drar fort som fan på mig ytterkläderna, rusar ut, låser dörren, ute ur porten... Allt på 15min..
Kommer iallafall i tid till jobbet.

Återkommer senare med gravidinfo m.m..
Måste bara försöka hitta min fredags-mys-känsla som jag längtat efter hela veckan.. ;)

Puss och kram sålänge!
Camilla


Redan Torsdag.

Men gud så fort veckorna går..!?
Redan torsdag eftermiddag.. Otroligt.

Har ju då som vanligt inte hunnit ta någon bild på magen.. Måste skärpa oss. Är ju faktiskt något som vi vill ha sen ju! :)

Var på MVC i Tisdags.. Dom gjorde inte så himlans mkt.
Det var bara mitt blodtryck som togs, min vikt (Hade bara gått upp 2kg på två månader..så det var ju skönt att det inte var mer!) och sen så lyssnade vi på Lill-korvens hjärta.
Den slog så högt och tydligt (och fort! Men helt normalt).. Super mys att få höra det lilla, lilla hjärtat!
Så nu ska vi inte dit igen förren i slutet på november.

Nu börjar man verkligen se mage.. Händer så mkt nu jämfört vad som hänt tidigare.. Man ser mer skillnad och känner mer skillnad. Skit skojigt!

Det som inte är skit skojigt är väl att Lill-korven ligger och förmodligen trycker på magsäcken.. Så när jag är hungrig mår jag sjuuukt illa och när jag ätit så blir jag PROPPMÄTT superfort och det vill gärna komma upp igen... Och en härlig halsbränna får jag leva med mellan varven också.. Men det har jag nu varit och köpt Rennie för att motverka :)

Och inatt vet jag inte vad (skit)korven hade för sig.. Jag vaknade av att det verkligen ömmade i magen. Så jag försökte lägga mig på massa olika sätt men ingenting fungerade. Det bara tryckte på och ömmade i och kring hela magen.. Så det blev inte mkt till sömn tyvärr.

Nää..nu får jag fortsätta jobba. Slutar snart också.. Skönt! :)

Ha en bra kväll!

Puss och kram!
Camilla



Måndag förmiddag.

Halloj!

Då har en helg redan passerat! Tiden går fort..


Efter jobbet i fredags så skyndade jag mig till H&M och hann köpa 3st skjortor, helt olika stilar.
Sen så åkte jag med Louise till city och handlade mat. Stessade som en dåre för att hinna få med allt jag behövde :)

Bella fyllde ju år i Lördags, så hon fick Ceasar paté med köttbullar på. Galet glad blev hon!
Sen gick vi hem till mamma och hjälpte henne att få upp lite hyllor och tavlor. Efter det så åkte vi och Bella till My one i knalleland. Där köpte vi en leksak och två tuggskor till henne, och Madde köpte en leksak.
Resten av lördagen tog vi det fortsatt bara lungt.. Kollade film och myste. Såg 2st MKT bra filmer: "Wallander: Prästen" och " Last house on the left side"...RIKTIGT bra filmer! rekomenderas verkligen. 

Söndagen hände väl inte heller så jätte mkt. Plockade undan lite hemma osv.

Har tyvärr inte hunnit ta någon "mag-bild" ännu.. Men ska försöka hinna göra det idag efter jobbet. Magnus får hjälpa mig :)

Nu måste jag fortsätta jobba lite.  Ha en bra dag!

Puss och kram!
Camilla


Idag har...

7dfdac37c71337952a62f53cfb08f335.png

Kolla varifrån!

Idag har våran lilla prinsessa födelsedag! :) hela tre år fyller hon! Så nu ska det firas med ceasar och köttbullar :) Hehe


Igår blev...

2b43189bb15430b631de07c4f3a717bc.png

Kolla varifrån!

Igår blev det tapas! Jävligt gott!


2 veckor senare...

Heeeej!
Fasiken vad dåligt jag har uppdaterat nu det senaste.. 2 veckor sedan..!
Och mer ångestladdat att ta tag i det igen blir det ju längre tiden går.. :)

Jaja.. Men nu är jag tillbaka.
Förra veckan var jag sjuk hela veckan utom måndag och tisdag.. (eller jag har inte mått så bra dom senaste 3 veckorna) Men nu mår jag bättre än på länge! Härligt!

Den här veckan har faktiskt inte hänt så mkt, har varit fruktansvärt trött när jag kommit hem på dagarna så har typ jobbat och sovit i ett.. Hehe.
Men det vänder väl snart får vi hoppas.

Och idag är det lön! Tjohoo.. Är sjuukt sugen på att shoppa allt möjligt, så det får nog bli en liten runda i knallen efter jobbet. 
Funderar på att tona mitt hår något mörkare.. Så vi får väl se om det följer med någon färg hem.

Jahapps.. Nu vet jag inte riktigt vad jag ska skriva mer.. Så det får väl bli veckans gravid-info.
Missade ju förra veckan, då jag faktiskt gick halvtid! (Snabbt det går) Hade även tänkt ta kort på magen och lagt ut.. Men pga av sjukdom så orkade jag inte bry mig :)
Så vi får väl se om jag orkar ta något kort att lägga upp i helgen kanske!?
Idag påbörjar jag iaf v.21 :

Bebisen

Din bebis blodcirkulation är nu komplett och helt fungerande. Navelsträngen fortsätter att växa och bli tjockare alltmedan blodet strömmar med avsevärd kraft igenom för att förse bebisen med syre och näring. Moderkakan är nu nästan lika stor som bebisen.

Storleken kommer att fördubblas under andra halvan av gravid iteten. Bebisen är nu c:a 18 cm lång från huvud till stjärt och väger ungefär 300 gram.

Nu mognar de olika organen. Matsmältningssystemet fungerar redan på ett grundläggande sätt och bebisen kan svälja fostervatten och ta upp vatten och socker och sedan göra sig av med restprodukterna. Denna mekanism är en förberedelse på livet utanför livmodern.

I blodet finns det redan ett stort antal röda blodkroppar, och vita blodkropparna börjar att bildas. I munnen börjar små smaklökar att bildas på tungan.

 

Du

I princip alla kan nu se att du är gravid! Din livmoder borde nu kännas ungefär 2 cm ovanför din navel. Du har antagligen ökat 4-7 kg i vikt och allteftersom bebisen börjar bilda sina fettreserver kommer också din vikt att öka. Under de kommande 10 veckorna kommer du att gå upp ungefär hälften av den totala viktökningen under hela graviditeten.

Du kanske också märker av en ökad aptit eftersom du behöver 500 kcal mer per dag för att försörja din ökade ämnesomsättning. Det är bra att undvika mat som innehåller mycket fett, socker och kalorier, och istället äta frukt, grönsaker, spannmål och anndra naturliga baslivsmedel.

En del upplever ovanliga starka begär efter mat, och även efter sådant som inte är mat; såsom cigarettaska, kol och öl. Bli inte förvånad om dina ben svullnar upp under dagen. Detta kan avhjälpas genom att sätta fötterna i högläge någon eller några gånger under dagen. Blir svullnaden kraftig så bör du genast kontakta barnmorskan eller läkare för kontroll; särskilt om du har andra symptom så som huvudvärk och flimmer för ögonen.



Puss och kram på er, Hörs senare!

Camilla


Fredagsmys på...

0-2ad998003b6a2b9e83ecdd86f169a937.png

Kolla varifrån!

Fredagsmys på hög nivå! Alkoholfritt vin, Cola , cheesecrunches, popcorn, choklad, Madde och mamma :) pussar


Har ju glömt!!!

Har ju glömt att berätta att jag kände lill-korven i förrgår!

En helomvändning gjorde korven! Kändes heeeeelt sjukt! Men jävligt coolt!

Jaja..det var bara det jag ville fått sagt! :)

hehe...

Pusselipuss!


Fredag morgon!

Då sitter man här på jobbet med en kopp kiss-ljummet kaffe... Lyckas alltid glömma dricka det när det fortfarande är lite varmt..

Fick en trevlig överaskning imorse när jag gick till jobbet i min egna lilla värld.

Stod en bil i en korsning och väntade på att jag skulle gå över gatan, helt plötsligt öppnas dörren och föraren börjar prata med mig. Först fattar jag ingenting, hehe, men sen ser jag att det är en tjej från mitt jobb (inte min avdelning, men på samma företag :) ) och hon frågar om jag vill åka med. Och det tackar man ju inte nej till! Så idag fick jag åka bil till jobbet! Lyx när man bara jobbar en 15min gångväg från där jag bor :)

Vad som händer ikväll har jag ingen aning om.. Känner för att köpa thaimat.. Det är det enda..hehe.
Så får väl se vad jag hittar på.
Jag kanske skulle ta och hälsa på någon?! Äsch, jag vet inte.. får se helt enkelt..

Här kommer iaf veckans gravid info (påbörjar v.19):

Bebis:

Din bebis är denna veckan 13-15 cm och väger ungefär 200 gram. Vid förlossningen väger den vanligtvis 15 gånger mer, så den kommer lägga en hel del på hullet framöver.

En av de mest fascinerande sakerna med fostrets utveckling är hjärnan. Hjärnan är ett av de första organen som bildas de första veckorna och dess abnorma storlek i förhållade till resten av kroppen under den första delen av utvecklingen visar dess stora betydelse. I vecka 19 har muskler i hela kroppen kopplats ihop med hjärnan via nervtrådar och kan därmed kontrolleras medvetet av bebisen!

Öronen står ut från huvudet, och i munnen börjar de första groddarna till barnets permanenta tänder dyka upp. Armar och ben har nu korrekt relativ storlek i förhållande till kroppen och fötterna är hela 2,5 cm långa!

Du:

Många kvinnor kan känna livmodern 2-3 cm under navlen och om du ser din profil i speglen kan du verkligen se hur din kropp har förändrats. Det är inte ovanligt att vid det här laget ha gått upp 5-6 kg. Av detta svarar beisen för c:a 200 gram, moderkakan 170 gram och fostervattnet ungefär 310 gram.

Vidare har dina bröst ökat i vikt med 170 gram vardera och livmodern med ytterligare 300 gram!

Det är viktigt att komma ihåg att viktökningen skiljer sig mellan olika kvinnor och det finns ingen anledning till panik om du gått upp lite mer eller mindre än genomsnittet.

Viktökningen kommer förmodligen att påverka din hållning och din sömn.

(vet att det är samma bild som förra veckan, jag som gjort fel med bilderna! Så det är den här veckan som bebisen ser ut såhär :) )

 

Puss och kram!
Camilla
 


Torsdagskväll

Ligger hemma i soffan och kollar på årets löjligaste program, "Mammas pojke" eller vad fan det heter.. Är nog inte en serie som jag kommer följa slaviskt iaf.. :/

Var i knalleland en sväng för att möta upp Tina och göra en sak.. Sen var det bara att traska hem i spöregnet! Helvete vilket väder!
När jag sen kom hem så åskade, haglade, regnade och blåste det som bara den på samma gång.
Tack och lov att man var inomhus då iaf!!

Har för mkt i huvudet nu för att palla skriva mer.. går nog och lägger mig tidigt, orkar inte med någonting. Är ledsen och besviken...

Hörs imorgon.



Torsdag-dag :)

Sitter på jobbet och har precis kommit tillbaka från min lunch.. Mätt och belåten.

I Tisdags efter jobbet så åkte vi då till Ullared (Jag, Mamma, Erika och Madde) Hela vägen ner satt vi och sjöng HÖGLJUDT till Beyonce´s skiva... Mest den lugna.. Har blivit helt galen i den!

Sen när vi kom fram så var det fortfarande sjuuukt mkt folk (För att liksom vara en Tisdag eftermiddag/kväll!) Men det var ju ingen kö in..men mycket folk på parkeringarna och inne i affären.

Letade och letade efter en jävla jacka.. Men typ alla var figursydda och inte alls mkt plats för en stor mage! Men så (TILLSLUT!) hittade jag helt plötsligt min jacka! Tjohoo! Så nu har jag en vinterjacka att både få plats i nu och längre fram. (ja..ni kan ju se den i inlägget nedanför :) )

Utöver min jacka, så köpte jag: Bh:ar, strumpor, jul-ljusstake till köket och.....JULMUST!!! Såg att dom hade Nygårda Julmust, och då kunde jag ju inte låta bli! Jag och Magnus är ju helt julmust-tokiga. Hehe..
Men det fick bara följa med EN flaska hem..hehe..liten tjuvstart på julen, vill ju inte överdriva.. :)

Sen igår hände väl inte så mkt. När jag kom hem från jobbet så hade Magnus gjort mat.. Skönt att slippa! :)
Sen blev det en dusch och efter det fick det bli popcorn och Grey´s!  Very Najs!

Idag så ska jag träffa Tina en liten sväng efter jobbet... Vi har ett mission att göra ;) hehe..
Skulle även träffat pappa och Farmor idag, men det blir väldigt tajt med tid, så var tvungen att skjuta lite på det... tyvärr.

Jaja, nu vet jag inte vad jag ska skriva mer!

Puss och Kram!
Camilla


Den här...

74544c5ac27ffdb2f352704a9f869613.png

Kolla varifrån!

Den här söta jackan hittade jag i ullared igår. Den kommer jag förhoppningsvis kunna ha hela vägen fram :) skit najs! Så nu behöver inte jag vara orolig mer :)


Måndagskväll.

Hejsvej!

Jag suger verkligen på det här med att blogga igen.. Faan, jag som kom in så jävla bra i det ett tag.

Totalt tappat suget igen.. måste försöka få upp lusten för det igen! Får ju höra klagomål från olika håll på hur dålig jag är på att uppdatera..hehe..så jag ber verkligen om ursäkt! :)

I helgen hade jag fullt upp.
Lördagen gick åt till att åka till Lager 157, där jag köpte ett par mörkgråa tajts till mig och ett par skit snygga skor till Magnus.
Sen bar det vidare till knalleland :) Men där handlade jag ingenting..
Efter det var det hem fort som en blixt, ut med Bella.
Sen fick Magnus mamma och pappa vakta Bella, medans jag och magnus åkte speedy till IKEA.
Vi var väl framme vid 5 (och dom stänger vid 6), så det blev i framspolningsfart som vi gick igenom avdelningarna.. Men vi fick iaf med oss lite ljus, matsalsbord, stolar och 2st stora tavlor (och servetter till Magnus mamma ;D) Så nu är bröllops-presents-pengarna slut!
Men vårat hem är super najs! hehe..
Sen var det hem, släpa upp allt.
Sen började jag med Tacopajen medans Magnus åkte och lämnade bilen till hans pappa och hämtade bella.

Söndagen gick åt till att skruva möbler.. hade sån satans värk i händerna sen när jag var klar..
Sen bakade jag lite också.. men har fortfarande inte smakat på bullarna själv.. Har inte varit så speciellt sugen på sött.. (Förutom Cola!) Men Magnus, Erika och Madde gillade dom iaf :)
Och så gjorde jag iordning lite grejjs med rönnbären, som vi tog med oss från morbror Per när vi var i Dalarna.
Så nu har jag det super höstigt och mysigt i vardagsrummet.
Har tagit bilder men orkar inte ladda in bilderna i datan nu.. så dom visar jag en annan dag :)

Idag var det jobb igen.. Var lite extra seg idag pga. BELLA! Faaan vad jobbig hon var inatt. höll på att gnälla och kom inte upp själv i sängen m.m. m.m...
Ber till gudarna att hon inte håller på så inatt igen!!
Efter jobbet åkte jag, mamma och Madde för att leta efter en vinter jacka till mig..
Oh my god! Gud vilket dåligt humör jag blev på tack vare det.
Fattar inte varför det inte finns vinterjackor för gravida??
Visst jag kan ju ha MASSOR av jackor nu... Men dom komemr jag ju inte kunna stänga över magen om några månader!!! Och typ ALLA jackor är figursydda...
fuck fuck fuck!!
Så imorgon åker vi till ullared efter jobbet... Vill ju inte lägga någon förmögenhet på en jacka som jag förhoppningsvis bara ska ha denna vintern.. Jaja, vi får väl se imorgon.
Det får bli en snabbtur dit iaf..
Nu ska jag fortsätta kolla på Hollywoodfruar.. Hörs en annan dag!

Puss och kram!
Camilla


När jag...

0-3f64a9990067bfefa638dfe6a7b76207.png

Kolla varifrån!

När jag kom hem hade Magnus städat allt, till och med tagit golven :) så nu börjar min helg. Precis käkat tacos, och nu väntar ett glas alkoholfritt vin, Cola och after eight.. Mums! Ha en mysig fredagskväll. För det ska jag ha. Men nu ska Magnus få en massa välförtjänta pussar! Puss och kram till er!


Fredag igen..

Ber om ursäkt för fruktansvärt dålig uppdatering..

Men har inte haft någon ork till att göra något inlägg. Tyvärr.

I Tisdags så var ju vi då på ultraljud, det var så SJUUUKT häftigt! Att se att man faktiskt hade en liten bebis där inne.. helt otroligt!

Och på tisdagsmorgonen (eller natten mellan måndagen och tisdagen) så fick Marlén och Tor sin lilla Felicia! Och hon är såååå sööööt! Lilla lilla pluttan! Och idag ska dom få åka hem.. Så mysigt!

Har sån himlans lust att hitta på något i helgen.. Typ gå på bio, bowla, göra om hemma.. tja inte fan vet jag...men NÅGONTING iaf.. hehe..

Kanske skulle ta sig en tur till IKEA och inhandla matsalsbordet och stolarna.. Så vi kan få upp kristallampan snart också.. och tavlor..hehe..

Jaja, vi får väl se vad helgen har att erbjuda.. Jag hoppas iaf att Magnus är så snäll så han plockar undan hemma idag och slänger skräp, så kan jag bara damma av och dammsuga när jag kommer hem så slipper man lägga tid på det i helgen. Finns ju roligare saker att göra.

Har föresten varit inne på JOTEX hemsida och kollat lite på gardiner och sånt.. gud så mkt fint det finns. Är ute efter julgardiner till köket och kanske vardagsrummet...

Vet inte vad jag ska skriva mer.. Så som vanligt på Fredagar så kommer nu då gravid info om den nya veckan ( påbörjar v.18 idag) Har By the way upptäckt att det börjar skilja sig väldigt på vad de olika sidorna skriver nu.. så jag väljer från den sidan som skriver mest och roligast.. hehe..


BEBISEN:

I vecka 18 är din bebis 13 till 14 cm lång från huvud till stjärt och tack vare de nu ökande fettdepåerna väger den omkring 230 gram. Den hitintills snabba tillväxten kommer nu att sakta ned något till ett något lugnare tempo.

Det finns fortfarande plats i livmodern och din bebis kommer att vara aktiv under perioder då den kan sparka eller till och med göra kullerbyttor! Runt den här tiden blir kan bebisen också börja känna av alltmer intryck från världen utanför magen och gör sin närvaro känd genom sparkar och slag. Benen genom vilka ljuden passerar till innerörat har förkalkats och hårdnat, och de nervbanor som tar emot och processar signaler från hörselcellerna utvecklas, vilket innebär att bebisen nu kan höra.

Allteftersom graviditeten fortlöper kommer bebisen att vänja sig vid återkommande ljud, så som dina hjärtslag, röster, blodet som strömmar genom navelsträngen och andra vardagliga ljud. Den kan också bli skrämd av höga, plötsliga ljud.


DU:

Livmodern har fortsatt att växa upp i din mage. Om du mäter så kan du känna den ungefär på två fingrars bredd under naveln. Din livmoder är vid det här laget ungefär lika stor som en Nätmelon.


RSS 2.0